Gratis Verzending Vanaf €100                            Veilig & Achteraf Betalen Mogelijk                       Voor 22:00 Besteld = Morgen In Huis

Pukkels op de rug

Inhoud

Iedereen kan wel eens last krijgen van pukkels, maar niet iedereen krijgt last van pukkels op dezelfde plek. Pukkels hoeven namelijk niet alleen op het gezicht voor te komen, maar kan ook op de rug of juist andere plekken. Nu zal je vast denken: maar pukkels op de rug is toch niet zo erg omdat het niet zo zichtbaar is? Maar pukkels op je rug kunnen erg vervelend zijn. Aan het einde van dit blog weet jij alles over pukkels op je rug en wat je hier het beste tegen kan doen!

Hoe ontstaan pukkels op de rug?

Pukkels op je rug kunnen zeker een vervelend zijn. Niet alleen is het een moeilijke plek om ze te verzorgen, de puisten kunnen ook mega veel pijn doen. Pukkels op de rug komen vooral voor bij jongeren, maar soms ook bij volwassenen. Bij de meeste mensen worden de klachten minder na hun 25ste. Pukkels kunnen in bepaalde periodes heftiger zijn dan in andere. Soms heb je er helemaal geen last van, maar soms kan het ook weer spontaan terug komen. Pukkels op de rug kan meerdere kenmerken hebben: bulten, zwarte mee-eters, diepere ontstekingen, onderhuidse mee-eters, puskopjes, en acné-littekens. Maar hoe ontstaan deze pukkels eigenlijk? Dit kan door verschillende oorzaken komen:

  • Hormonen en talg

Tijdens de puberteit verandert jouw lichaam. De hormonen in je lichaam worden anders en door deze verandering, wordt de talgproductie hoger. De verhoogde talgproductie, verstoppen de talgkliertjes of raken zelfs ontstoken. Door deze verstoppingen ontstaan pukkels.

  • Wrijving van kleding

Als je last hebt van pukkels op je rug is de kans ook groot dat dit komt door je kleding. Jouw kleding zit natuurlijk continu tegen je rug aan en door deze wrijving raak de huid geïrriteerd. Vooral met strakke kleding is de wrijving groot. De huid krijgt hier als ware geen adem meer en daardoor raken de talgkliertjes verstopt en ontstaan er pukkels. Meestal hebben mensen in de winter meer last van pukkels op de rug dan in de zomer. Dit komt doordat je in de winter vaak dikkere en dus strakkere kleding draagt. In de zomer draag je vaker ‘luchtigere’ kleding dus krijgt de huid ook meer adem. Katoenen kleding ademt beter dus dit kan een goede oplossing zijn tegen jouw pukkels.

  • Vettige huid

Veel bewegen en sporten is zeker goed voor je, maar pukkels op je rug worden voornamelijk veroorzaakt door zweet. Het zweet kan in combinatie met vuil en dode huidcellen je poriën verstoppen en zo puistjes veroorzaken. Maar stop vooral niet met bewegen en sporten, want dit is heel belangrijk voor je lichaam. Als je hebt gesport, neem dan gelijk een douche om het zweet af te spoelen.

  • Douchen + haarwassen

Douch jij veel te heet en te lang? Dit kan ook een oorzaak zijn van pukkels op je rug. Heet water kan namelijk talgklieren activeren. Hierdoor komt veel talg vrij en raken de talgkliertjes verstopt. Probeer dus wat minder heet en minder lang te douche. Soms kunnen ook haarproducten die niet 100% natuurlijk zijn, de boosdoener zijn van pukkels op je rug. Als jij bijvoorbeeld je conditioner uitspoelt, lopen de niet natuurlijke oliën over je rug waardoor de poriën verstopt raken. Haarproducten die niet 100% natuurlijk zijn, bevatten chemische stoffen. Als je je haar dan uitspoelt met deze onnatuurlijke producten, komen de chemische stoffen op je rug terecht. De juiste haarproducten zijn dus ook super belangrijk. Alle producten van Beau Glow zijn 100% natuurlijk. De haarproducten bevatten natuurlijke oliën, die naast jouw haar ook jouw rug niet vet maakt.

Wat te doen tegen pukkels op je rug?

Misschien heb je liever pukkels op je rug dan op je gezicht, omdat dit makkelijker te verbergen is en dus ook minder opvalt. Wat wel een nadeel aan pukkels op je rug, is het verzorgen hiervan. Het is natuurlijk een plek waar je zelf moeilijker bijkomt dan bij het gezicht. Ook zijn pukkels op je rug vaak pijnlijker dan op je gezicht, omdat je hier vaker tegenaan zit.

Gelukkig kunnen de juiste producten jou een stuk helpen. Naast de 100% natuurlijke haarproducten heeft Beau Glow ook 100% natuurlijke skin care producten die niet alleen voor je gezicht, maar ook voor andere delen van je huid een goede werking hebben. Een masker is niet alleen voor de pukkels op je gezicht, maar ook voor de pukkels op je rug ideaal.

Steek je haar omhoog zodat dit niet op je rug valt en smeer de Face Mask Gold van Beau Glow op je rug. Kom je er moeilijk bij? Gebruik een washandje of vraag hulp aan iemand anders. De Face Mask Gold reinigt en verstevigd jouw huid intiem. Dit masker bevat echte gouden deeltjes en dit dringt diep door in de huid en levert actieve ingrediënten, voedingsstoffen en zuurstof aan de diepere cellen in de huid. Dit is voor jouw rug ideaal omdat de meeste pukkels vaak dieper in de huid zitten. Meestal houd je op je rug sneller littekens over dan op je gezicht.

Dit worden ook wel acné-littekens genoemd. De ingrediënten van dit masker zijn wond genezend en maakt de kans op littekens minimaal. Jouw rug zal nu rustgevend, glad en verfrissend aanvoelen. Nadat jij dit masker hebt aangebracht raden wij aan om ook de Moisturizing Day Face Cream Gold SPF30 aan te brengen op je rug. En nu horen we je al denken: ‘huh een dagcrème op mijn rug?”, maar met de combinatie van deze producten zal jij nog meer resultaat merken. Deze dagcrème bevat namelijk ook echte gouden deeltjes die dieper intrekken.

De natuurlijke oliën weerhoudt het vet, dus de talgproductie wordt hiermee vermindert. De kans op pukkels en littekens is kleiner en jouw rug zal zachter aanvoelen!

Beau Glow gives you the glow you have always desire, dus ook op je rug 😉

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

VALENTINES DAY SALE

14% Korting + Gratis Verzending
Actie verloopt in:
Gebruik de code 'VDAY14' bij het afrekenen
Limited stocks, be fast or be last.
Shop NU
close-link

A MOM-ent to celebrate

ALLEEN DIT WEEKEND

€75 Korting

ALLEEN DIT WEEKEND

20% Sale

Code: 'BDAY3'