Gratis Verzending Vanaf €100                            Veilig & Achteraf Betalen Mogelijk                       Voor 22:00 Besteld = Morgen In Huis

Wat helpt tegen puistjes

Inhoud

Ken je dat? Je hebt een belangrijke dag waar jij hoort te stralen, bijvoorbeeld een date of juist een belangrijk gesprek, je wordt wakker en opeens…. Zie je dat er wat puistjes zijn ontstaan op je gezicht. Dit is wat jij totaal niet kan gebruiken op deze belangrijke dag. Je wilt hier natuurlijk vanaf of juist deze puisten voortaan voorkomen, maar je weet niet hoe. Wij leggen jou in deze blog uit wat helpt tegen puistjes en wat juist niet.

Hoe ontstaan puistjes?

Mensen die een wat vettigere huid hebben, zullen als sneller last hebben van puistjes. Puistjes ontstaan door te veel talgproductie in combinatie met vervelende bacteriën. Je huid bevat veel talgklieren wat talg produceren. De talg beschermt jouw huid en zorgt dat de huid zacht en soepel blijft. Als er te veel talg wordt geproduceerd, kan de talgklier verstopt of ontstoken raken. Door deze verstopping ontstaan puistjes.

Wat helpt NIET tegen puistjes?

Jij wilt graag van je puistjes af, dus ga jij van alles proberen om je puistjes tegen te gaan en te laten verdwijnen. Toch zijn er handelingen die je beter NIET kan doen als je last hebt van puistjes. Hierdoor worden puistjes niet bestreden en kan het alleen maar erger worden. Deze handelingen hebben wij even voor jou in een rijtje gezet.

  • Smeer GEEN tandpasta op je puistjes:

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen: tandpasta op puistjes smeren drogen de puistjes uit, dus worden ze ook minder zichtbaar. Het is waar dat tandpasta de puistjes uitdroogt, maar dit kan erg schadelijk zien! Tandpasta bevat schadelijke stoffen die jouw huid heel erg kunnen irriteren. Het uitdrogen van de huid is ook helemaal niet genoeg voor de puist, omdat de huid moet herstellen. Laat de tandpasta dus lekker achterwegen en gebruik het dus alleen waar het echt voor bedoeld is: je tanden;)

  • Knijp of krab je puistjes NIET uit:

Puistjes kan je beter laten zitten en niet uitknijpen. Het maakt het meestal alleen maar erger. Als je een puist uitknijpt of open krabt komen er bacteriën vrij. Deze bacteriën komen vervolgens op je handen of in een open wond terecht en dit kan leiden tot meer puistjes en huidirritaties. Van uitknijpen kunnen ook vervelende ontstekingen of zelfs littekens ontstaan die pas na een lange tijd verdwijnen. Kortom: van uitknijpen of openkrabben kan je meestal juist langer en meer last hebben, dan wanneer je de puistjes gewoon uit zichzelf laat verdwijnen.

  • Gebruik GEEN chemische producten:

Sommige cosmetica zijn niet 100% natuurlijk. De producten zijn gemaakt in een fabriek en bevatten veel chemische stoffen. Deze chemische stoffen helpen vrij weinig tegen de puistjes of maken de puistjes in sommige gevallen juist erger! De poriën in je huid raken verstopt. Dit wil jij natuurlijk voorkomen, dus is het het verstandigst om chemische producten achter je te laten.

Wat helpt WEL tegen puistjes?

Maar wat helpt dan wel tegen puistjes? Wat kan jij het beste doen en het beste gebruiken zodat de huid weer gaat stralen!

  • Drink voldoende water

Het is niet zo dat opeens al je puistjes zullen verdwijnen wanneer je veel water drinkt, maar het kan zeker een grote rol spelen! Door veel water te drinken, kan je huid afvalstoffen die puistjes veroorzaken, makkelijker wegvoeren. Water maakt je huid gehydrateerd en daardoor wordt de huid zachter en gladder.

  • Houd je gezicht schoon

Wij begrijpen goed dat je jouw puisten graag wilt bedekken met make-up, maar als je graag snel van je puisten af wilt is dit niet het aller verstandigste. Make-up zorgt ervoor dat je huid ‘dicht’ gaat zitten en geen adem meer krijgt. Zo kunnen poriën juist dicht gaan zitten en krijg je last van puistjes. Gebruik je liever wel make-up? Zorg er dan voor dat je je gezicht goed reinigt. Haal altijd je make-up eraf voordat je gaat slapen en was je gezicht goed met lauw water. Heet water droogt de huid namelijk uit en van te koud water gaan de poriën niet goed genoeg open.

  • Gebruik 100% natuurlijke producten

Zoals we net al benoemde, bevatten sommige niet 100% natuurlijke producten, chemische stoffen waardoor jij juist puistjes krijgt of je puistjes alleen maar erger maakt. Het gebruik van 100% natuurlijke producten, verzorgd jouw huid op een natuurlijke manier. Je huid is als ware ook van ‘nature’ dus waarom het niet verzorgen meet 100% natuurlijke producten?

De key tegen puistjes

De juiste producten gebruiken tegen puistjes zijn zeker een must. De juiste producten kunnen de kans op puistjes laten verminderen. De producten van Beau Glow zijn 100% natuurlijk en kunnen helpen bij het verminderen van puistjes. Als je vaak last hebt van puistjes, doet een gezichtsmasker wonderen. De Face Mask Gold bevat Kaolien klei en dit reinigt en verstevigd de huid. De bacteriën worden bestreden, waardoor de kans op puistjes minimaal wordt. Dit masker bevat echte gouden deeltjes wat dieper in de huid dringen, actieve ingrediënten levert, voedingsstoffen en zuurstof aan de diepere cellen geeft. Na dit masker zal jouw huid weer zacht aanvoelen.

Gebruik na dit masker de Moisturizing Day Face Cream Gold SPF30. Deze dagcrème bevat ook echte gouden deeltjes dus in combinatie met de Face Mask Gold, krijgt jouw huid de ultieme verzorging. De dagcrème hydrateert en verzorgt de huid intiem zonder dat het vet wordt. Het maakt je huid glad en egaal en jij zal op jouw belangrijke dag weer stralen!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

VALENTINES DAY SALE

14% Korting + Gratis Verzending
Actie verloopt in:
Gebruik de code 'VDAY14' bij het afrekenen
Limited stocks, be fast or be last.
Shop NU
close-link

A MOM-ent to celebrate

ALLEEN DIT WEEKEND

€75 Korting

ALLEEN DIT WEEKEND

20% Sale

Code: 'BDAY3'