Gratis Verzending Vanaf €100                            Veilig & Achteraf Betalen Mogelijk                       Voor 22:00 Besteld = Morgen In Huis

Wat te doen bij eczeem bij baby?

Inhoud

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening bij baby’s en kan voor ouders een bron van zorg en ongemak zijn. De symptomen, waaronder roodheid, jeuk en droogheid, kunnen de baby irriteren en storen tijdens hun dagelijkse activiteiten.

Oorzaken van eczeem

Er zijn verschillende oorzaken waardoor eczeem bij jouw baby kan ontstaan:

  • Erfelijk: Als een van de ouders eczeem heeft, is de kans groot dat hun kind ook eczeem ontwikkelt.
  • Overgevoelig voor stoffen: Baby’s kunnen eczeem ontwikkelen door bepaalde zeep, wasmiddelen of parfums. Als deze producten niet 100% natuurlijk zijn, kan het zijn dat deze chemische stoffen bevat wat kan leiden tot eczeem.
  • Zwakke huidbarrière: De huid van een baby is nog vollop in ontwikkeling. De huid is nog heel gevoelig en zwak. Dit kan vervolgens leiden tot uitdroging van de huid en dus: eczeem.
  • Stress: Ja je hoort het goed, ook baby’s kunnen last hebben van stress wat kan leiden tot eczeem. Bijvoorbeeld door veel huilen of slaapgebrek.

Wat te doen bij eczeem?

Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om eczeem bij een baby te behandelen. Ten eerste is het belangrijk om de huid van de baby goed gehydrateerd te houden met een hydraterende crème en olie. Door de huid gehydrateerd te houden, kunt u droogheid en jeuk verminderen. Kies daarbij voor producten die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid van baby’s en vermijd producten die de huid kunnen uitdrogen. Het is dus belangrijk dat deze producten 100% natuurlijk zijn, geen chemische stoffen bevatten en 0% parfum bevatten. De producten van Beau Glow kunnen hier veel baat bij hebben. De babyproducten zijn 100% natuurlijk en bevat geen parfum. De producten zijn speciaal ontworpen voor baby’s met een gevoelige huid. De huid wordt intiem gevoed en het eczeem wordt behandeld, zodat de huid weer zacht aan zal voelen. Was jouw baby met de Baby Glow Shampoo & Body Wash. Dit hydrateert en beschermt de huid. Het houdt vocht vast en maakt de kans op eczeem een stuk kleiner. Smeer na het wassen de Baby Glow Body Oil op jouw baby’s huidje. Deze olie creëert een beschermlaag en voorkomt uitdroging. Ook werkt deze olie ontstekingsremmend en zullen de rode geïrriteerde plekken dus goed behandeld worden.

Naast het hydrateren van de huid, is het ook belangrijk om rekening te houden met kleding en omgeving. Kies bijvoorbeeld voor kleding van zacht en ademend materiaal, zoals katoen, om de huid van de baby niet te irriteren. Vermijd daarentegen synthetische stoffen zoals polyester, nylon en spandex, omdat deze de huid kunnen irriteren en de jeuk kunnen verergeren. Ook is het belangrijk om een omgeving te creëren waarin de baby niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen en vochtigheid, omdat dit de symptomen van eczeem kan verergeren.

Als de symptomen van eczeem bij uw baby niet verbeteren of zelfs verergeren, is het belangrijk om een arts te raadplegen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

VALENTINES DAY SALE

14% Korting + Gratis Verzending
Actie verloopt in:
Gebruik de code 'VDAY14' bij het afrekenen
Limited stocks, be fast or be last.
Shop NU
close-link

A MOM-ent to celebrate

ALLEEN DIT WEEKEND

€75 Korting

ALLEEN DIT WEEKEND

20% Sale

Code: 'BDAY3'